Procrastination Erteleme Hastalığı

Procrastination

Procrastination Erteleme Hastalığı

İlham perinizi yakalamak oldukça güç değil mi? Çünkü sizde de Procrastination yani erteleme hastalığı var. İlham perinize bunun için yalvarmanıza ya da onun gelmesi için beklemenize gerek yok. Çünkü, sizde de bu irade ve güç aslında var. Ve sadece onun artık ilham perileri tarafından değil de, bilinciniz tarafından uyandırılması gerekiyor. Yani artık erteleme hastalığı için sadece bilinçli olmanız yeterli olacak. Çünkü bilinci yerinde olan insanlar, duyarlı insanlardır ve onlar sorumluluk sahibidirler.

Siz de aslında ertelemeyi sevmiyorsunuz, ertelemiş olmaya özlem duyuyorsunuz ve ertelemiş olmak, sizi rahatlatıyor. Oysaki, ertelemeyi sevmiş olsaydınız, ertelediğiniz her olaydan sonra vicdan azabı çekmiyor olurdunuz. Fakat çekiyorsunuz değil mi? Tam da tahmin ettiğimiz gibi. Öyleyse bunun için bazı şeyleri bilmek ister misiniz? İşte Procrastination erteleme hastalığı, nedenleri ve çözüm yolları…

Kendinize İnanın

Öncelikle eğer kendinize inanmıyorsanız, zaten ertelemekle hiç yapmamak arasında hiçbir fark yoktur. Bu yüzden ertelediğiniz şeyi, hiç yapmayın daha iyi. En azından bir daha ertelemek için harcayacağınız zamanı, daha değerli şeylere harcamış olursunuz. En azından, kendinize olan saygınız devam eder. En azından, birileri sizin erteleme tembelliğini göstermiş olmanızdan ziyade, canınızın istemediğinden yapmadığınıza inanmaya devam eder.

Kısacası, inanmıyorsanız, yaşamaya devam edin. Sadece yaşamış olmak için yaşamaya. Oysa ki, insanoğlu sadece bunun için mi yaşar? İdealleri için, sevdikleri için, sahip olmak istedikleri için ve daha birçok şey için yaşar öyle değil mi? Tabii ki bunların hepsi için de kendinize inanın ve yapacağınız konusunda en ufak bir tereddüt taşımayın.

Erteleme Hastalığı Olduğuna Kendinizi İnandırın

Ertelemenin bir hastalık olduğuna ve bu hastalığın varlığına kendinizi inandırarak işe devam etmelisiniz. İlk şartımız kendinize inanın şartı idi. Bu da ikinci şartımız. Yani, ertelemenin gerçekten de bir hastalık olduğunu ve en büyük antibiyotiğin de artık uyanmak olduğunu öğrenin. Erteleme hastalığından kurtulmanız da bu sayede daha kolay bir hal alacaktır.

Bol Bol Kişisel Gelişim Hikayeleri Okuyun

Size bol bol kişisel gelişim kitapları okuyun demiyoruz. Tabii ki bunu da yapabilirsiniz. Ancak, ertelemeyenlerin ve bu yüzden başarılı olanların ilham verici hikayeleri hakkında fikir edinin. Bunun için kitaplardan, radyolardan, TV programlarından alıntılar yapın. Ve gerekirse bir yere yazın ya da yapıştırın. Gerçekten de göreceksiniz ki, başarılı olanların en çok nefret ettiği kelime yarın ve en hoşlanmadığı cümle “Yarın yaparım” cümlesi olmuştur. Bu yüzden bol bol kişisel gelişim hikayeleri okuyun. Bu sayede biraz daha ne olduğunuzu ve ne olduklarını mukayese etme şansınız olacaktır.

Başlamayı Öğrenin

Procrastination erteleme hastalığı olanların ortak yanlarından biri de aslında yapmamak yerine başlamamak konusunda ısrarcı olmalarıdır. Yani aslında tek sorunları başlayamamaktır. Kendileri de çok iyi bilmektedir ki, başladıkları işi her türlü bitirirler ve zamanında işin içinden çıkarlar. Ancak işte burada da ilham perilerinin kapısını çalmaktan bir türlü uslanmazlar. Yalnız artık kendilerinin ilham perileri gözündeki değerinin ne kadar düştüğünün ve bir daha asla o kapının istedikleri zaman açılmayacağının farkında değiller. İşte bu yüzden, size her zaman dediğimiz gibi, başlamayı öğrenin. Başlamak, bitirmenin asla yarısı değildir. Bize göre yarısından çok daha fazlasıdır. Ve zaten bir şeyin yarısından çok fazlasını yapmak, aslında o işi bitirmektir.

Siz de lütfen artık Procrastination erteleme hastalığından bir an evvel kurtulun ve artık sorumluluklarınızın farkına varın. Çünkü, sorumluluğunuzun farkına vardıktan sonra artık hayatın sizin için ne kadar anlamlı olduğunu o zaman göreceksiniz.

SEO uyumlu anahtar kelimeler: başlayamama hastalığı, bir türlü başlayamıyorum, erteleme hastalığı, ertelemek, Procrastination, Procrastination erteleme hastalığı

Yorum Gönder

0 Yorumlar