Sabahları Erken Kalkma Yöntemleri

  Sabah Erken Kalkma İçin Basit Başla!

Sabah Mucizesi kitabı sabahları erken kalkmak isteyip de bir türlü bu alışkanlığı tam anlamıyla oluşturamayanlar için etkili bir kitaptır. Bu kitapta sabahları erken kalkmak için ana felsefe basit başlamak ve sabah erken kalkma eylemini sürekli hale getirmektir.

Burada özellikle bir alışkanlığın kazanılmasında etkili olan basitlik ve süreklilik önemlidir. Yazarın Sabah Mucizesi kitabında anlattığı basit ama etkili 5 adım ile güne erken başlamak  için faydalı olabilir.

 

sabah mucizesi


Erken Uyanmak İçin Önerilen 5 Basit Adım


   Adım 1: Yatmadan önce sabah ne için hangi saatte kalkacağınI niyet etmek.Bu niyet örneğin ders çalışmak için sabah saat 5:30’ da işe gitmeden 1 saat önce kalkacağım gibi olabilir. Bu sizin sabahları erken kalkmak için biyolojik kalkış saatinizi temsil eder.


   Adım 2: Sabahları erken kalkmak için ikinci adım olarak niyeti pekiştirmek adına çalar saati kurmak ve bu çalar saati odadaki yatağa en uzak noktaya koymak gerekir.

    

Adım 3: Sabah kalkar kalkmaz çalar saati kapattıktan sonra ilk iş dişlerimizi 2-3 dakika fırçalamak.

    

Adım 4: Bir bardak su içmek. Sabah suyu içmek için akşamdan doldur. Sabahları bir bardak su içmek hem gece boyunca uyku halindeyken kaybettiğimiz sıvıyı temin etmek için hem de uyku sonrası sindirimi basit bir şekilde başlatmak için faydalı olacaktır.

    

Adım 5: Spor kıyafetlerini giy ve sana uygun egzersizi yap, duşu hak et!  Bu arada sabah egzersiz için giyeceğin spor kıyafetlerini sabah kolay olsun diye akşamdan hazırlamayı unutma.

     Sabah Mucizesi kİtabında yazan bu 5 basit adımı eksiksiz bir şekilde uyguladığınız takdirde taze bir güne enerjik bir şekilde başlamaya artık hazırsınız.

 

   Bu adımlar uygulanmaya başlandığı halde zamanla  daha da kolaylaşacak otomatik bir hal alacaktır. 

     Örneğin; sabah ne için, kaçta erken kalkmanız gerektiğini yatmadan önce niyet ettiğinizde çalar saate gerek kalmadan sabahları erken kalkanın ardından diş fırçalama, bir bardak su içme, kısa bir egzersiz ve ardından duş alma adımları hepsi tek bir adımmış gibi kolay hale gelecektir.

   Sabah Mucizesi Kitabında anlatılan buraya kadarki kısım sabah erken kalkma alışkanlığı kazanmada önemli bir değere sahip olsa da kitap buradan ibaret değildir. Yukarıda bahsettiğim bu 5 basit adım sabah erken kalkma alışkanlığını kazanmak için gerekli olan basit eylemlerdi. 

        Şimdi bir de enerji dolu verimli bir gün yaşamak için geliştirilen 6 alışkanlığı ele alalım.


sabah mucizesi


Verimli Bir Gün İçin 6 Adım


1-Sessizlik:  Beş basit adımdan sonra ilk iş olarak yataktan uzak sessiz, sakin bir köşede oturup zihninizde senin için önemli bir hayalin gerçekleştiğini gözünde canlandır. Bu vesile ile güne pozitif bir etkiyle başla. Örneğin 1 yıl içinde okumayı hedeflediğiniz kitap sayısına ulaştığınızı hayal edin.

2-Olumlama: Sıradaki adım olan olumlama adımı gerçekleştiğinde seni mutlu edecek kazanmak istediğin bir alışkanlığı gerçekleşmiş gibi sürekli tekrarlamak. Yine bu adım için 5 dakika yeterli olacaktır. Bir olumlamayı her sabah tekrarladığında bilinçaltına ulaşacaktır.


3-Görselleştirme: Bu adımda ise sessizlik adımında hayalinin gerçekleşmesi sonucunda ne olduğunu hayal edin. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Görselleştirmeyi doğru yapabilmek için sizi motive eden görseller getirmelisin. Kafanızdaki görüntülerin olumlu ve net olması lazım yoksa bilinçaltınız karmaşıklığı reddeder.


4-Egzersiz: Bir diğer adım olan egzersiz olarak kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Daha sonra isterseniz vücut esnetme gibi diğer basit egzersizlere geçebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir şey varsa o da başlamak.



5-Okuma:
Diğer bir Sabah Mucizesi Kitabı rutini olan en az 20 dakika okuma adımı zihnimiz için ve dış dünyamızdaki olayları algılamakta oldukça faydalıdır. Bu sürede ortalama bir okuyucu için 10 sayfa eder. Her sabah okuma için ayırdığımız bu süre zarfında öğrendiklerimiz zamanla birikerek kartopu etkisi oluşturacak ve hayatımıza etkisi büyük olacaktır.


6-Yazma: Sabah rutinimizde zamanımızın  son son 5 dakikasını ise yazmak kullanmamız gerek. Bunu da mesela bir günlük tutarak yapabilirsiniz. Günlüğe ister hayalinizi kurduğunuz, hedeflediğiniz şeylerle ilgili ne aşamadasınız, hayalini kurduğunuz şeye ulaşmak için günlük hedefleriniz nelerdir, neleri daha iyi yapabilirsiniz gibi şeyler de yazabilir veya kişisel bir günlük de olabilir. Bu hiç fark etmez önemli olan her sabah 5 dakika yazma alışkanlığı kazanmak.

    

www.burasionemli.com


     Burası Önemli; Eğer bir alışkanlığı kazanmada zorlanıyorsanız eğer, özellikle bu alışkanlık sabahları erken kalkma alışkanlığı ise size tavsiyem önce Sabah Mucizesi kitabında önerildiği gibi önce yukarıda bahsettiğim 5 basit adımdan başlayıp sabah erken kalkma  alışkanlığını sindirip otomatik hale getirdikten sonra daha verimli bir gün için 6 adım uygulamasına geçmeniz.

  Bir de bir alışkanlığı oluşturmak bazen zaman ister. Bu sebeple sizden ricam bir alışkanlığı tam anlamıyla hayata geçirmek için  acele etmeden tekrar tekrar denemelisinz. Gerekli azmi gösterdiğinizde hiç kuşkusuz zafer sizin olacaktır.

 



 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar