Yağmur Yağdığı Zaman Müzik Çalan Ev

 Yağmur Yağdığı Zaman Müzik Çalan Ev

Almanya' nın Dresden şehrinde 5 katlı mavi bir evin dış cephesine müzik aletlerini andıran huniler ve borular düzeneği yerleştirilmiş. Evin dışına yerleştirilen bu düzenek, yağmurun yağması ile beraber dünyada eşi benzeri olmayan yağmur-müzik-mimari üçlüsünün birleştiği harika bir şölene dönüşüyor.

 

Yağmur yağdığında sokaktan geçenleri bir hayli şaşırtan bu yapının adı Türkçe karşılı ‘Elementlerin Avlusu’ olan Courtyard of Elements’ tir. 2001 yılında tamamlanan bu binanın yapımında emeği geçen kişiler; Annette Paul, Christoph Rossner ve André Tempeldir. Annette Paul heykeltraştır. Christoph Rossner ve André Tempel ise tasarımcıdır.


yagmurda muzik calan ev
Courtyard of Elements 

            Yağmurda müzik çalan ev olarak bilinen bu ilginç yapının dış cephesi yağmursuz havalarda göze hitap eden görsel bir sanattır. Yağmurlu havalarda ise hem göze hem de kulağa hitap ediyor. 

Tam yağmur başlamak üzereyken orada bulunanlar bir hayli şanslıdır. İlk yağmur damlalarının hunilere değmesiyle oluşan ritme ve buna eşlik eden fotoğrafta görüldüğü düzenekten aşağı doğru akması ile oluşan seslerin armonisi dünyada eşi olmayan bir şölene şahit olurlar.


Akıllara gelen bir soru ise yağmurda müzik çalan evi, yağmur yağarken ziyaret etmek için doğru anın ne zaman olduğu.  İyi haber şu ki; Almanya'nın Dresden kentine yılın her ayı yağmurlu olmasıdır. En yağışlı ay Temmuz olup yağışın en az olduğu ay ise Şubat ayıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar