Dijital Pazarlama Uzmanı Nasıl Olunur?

dijital-pazarlama-uzmani-nasil-olunur
Dijital Pazarlama Uzmanı Nasıl Olunur?

Pandeminin etkisinden yeni yeni çıktığımız bu günlerde internetin hayatımızdaki yerinin ne kadar büyük olduğunu çok iyi kavradık. Bu süre zarfında internet üzerinden çalışmaların ve  çalışma alanlarının da fazlasıyla arttığını gözlemliyoruz. İnternet dünyası her geçen gün çok daha fazla büyüyor. Büyüyen bu dünyada gezinmek için insanlar TV, radyo ya da kitap okumak gibi aktivitelerden çok daha fazla vakit harcıyor.

İnsanların interneti kullanım amaçlarında eğlence, iletişim, sosyal çevre, kişilerin ilgi alanları, yeni teknolojik ürünlerin keşfi ve hobilerimizin yanı sıra, şimdilerde bizlere sunduğu çok farklı iş imkanlarını da fark ediyoruz.

Dijital alanda çalışma yelpazesine yeni mesailer eklendiğini görüyoruz. Bunların başında freelancer ve proje bazlı çalışma şekilleri gibi. Ve her geçen gün bu tarz çalışma kollarının da arttığının farkındayız.

Gelin şimdi dijital pazarlama uzmanı nasıl olunur sorusuna detaylı bir biçimde cevap verelim.

Dijital Pazarlama Uzmanı Kime Denir?

Dijital pazarlama uzmanı sorumlu olduğu markayı internet ortamında yönetmekle, yönlendirmekle görevlidir. Yani  markanın bilinirliğini arttırmak adına yapılan çalışmalarda hedef kitlesini belirleyip, yeni müşteriler kazanmak için yapılan çalışmalardan sorumlu olan kişilere dijital pazarlama uzmanı denir.

Dijital pazarlama genel olarak bildiğimiz pazarlamadan çok farklıdır. Pazarlama, uyguladığı kampanyalarla hedef kitleye ürün satmaya odaklanırken, dijital pazarlamanın amacı, hedef kitlesinin istediği, ihtiyaç duyduğu bir ürünün hizmeti nerede ve ne zaman isterse istesin müşterisinin önüne çıkarmakla sorumludur.

Müşterilerle iletişim için telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarı dijital pazarlama sürecinde kullanılan araçlardır.

Dijital Pazarlama Uzmanı Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Dijital pazarlama uzmanı nasıl olunur ile ilgili yazımızda, üniversitelerin hangi bölümlerinden mezun olup, hangi eğitimleri almamız gerektiğini detaylı şekilde inceleyelim. İlgili üniversitelerin;

       Pazarlama bölümü

       Halkla ilişkiler bölümü

       İşletme bölümü

       Reklamcılık

       Yeni medya ve iletişim bölümü mezunu olmak tercih sebebidir. 

Ayrıca herhangi kişi 4 yıllık üniversiteden mezun olduktan sonra da dijital pazarlama alanında online, özel kurslar ve seminerler vasıtasıyla da alınan eğitimler sonucunda sertifika veya belgelerle dijital pazarlama uzmanı olunur.

Diğer yandan, dijital pazarlama sektörünü yakından takip etmeli, yenilikleri fark edip, sektörde neler olup bittiğinden haberdar olmalıyız. Bu gibi analizler her zaman bizleri bir adım öne taşır.

Dijital Pazarlama Alanında Kendinizi Daima Geliştirin

Dijital pazarlama aynı zamanda teoriden çok uygulama ve pratik alanında uzmanlık göstermemiz gereken bir meslek. Çünkü, dijital pazarlamada yüksek başarı elde etmemiz açısından öğrenme hevesi ve öğrenme isteği olmak zorundadır. Mesela bir sabah uyandığımızda kullandığımız sistemler kendini yenilemiş ve üzerlerine bir şeyler katmış olursa bunu biz fark edene kadar kulvarımızda bir süre gerilerde kalmamıza neden olur. Bu yüzden dijital pazarlama aynı zamanda çok yenilikçi ve aktif bir meslek. Bu noktada kendimizde geliştireceğimiz en önemli konu öğrenmeyi öğrenmektir. Hayatının her alanında öğrenmeyi isteyenler için aynı zamanda çok keyif aldıkları bir meslektir.

Dijital pazarlama uzmanı nasıl olunur sorunuza cevaben bir de insanlarla iletişimi üst düzeyde, ikna kabiliyeti de yüksek olmalıdır diyebiliriz. Dijital pazarlamada kullanılan yöntemlerden bir diğeri ise, karşı tarafı ikna etmek olacağı için ikna kabiliyeti iyi kişilerin tercih etmesi yerinde olacaktır.

Dijital pazarlama bünyesinde barındırdığı geniş sektör içinde; Video, SEO, SEM, sosyal medya yönetimi, içerik pazarlama, Google araçları gibi konularda bilgisi ve kullanım tecrübesi bulunmak zorundadır. Teknoloji ile aramızı iyi tutmamızın önemini bu alanda görmüş oluyoruz.

Dijital Pazarlama Uzmanlarının Aylık Maaşları

Dijital pazarlama uzmanlarının genel olarak aldıkları maaş ortalamaları 3.000 ile 8.500 tl arasında değişim göstermektedir. Daha yüksek rakamlar alanlar da elbette vardır. Maaş skalasını genellikle iş tecrübeleri ya da  meslek başarıları belirler. Mesela, işe yeni başlamış biri en düşük ücreti alırken kişinin kıdemi maaşını önemli ölçüde etkiler. Hatta dijital pazarlama uzmanı olarak, ekstra freelancer çalışma imkanı ve aynı zamanda serbest proje bazlı çalışma imkanları da mevcuttur.

 Dijital pazarlama uzmanı nasıl olunur adlı yazının sonuna geldik. Dijital pazarlama alanında iyi bir kariyeri hedef aldıysanız eğer dijital alanda kendinizi sürekli yenileyip dijital dönüşümü takip etmelisiniz. Kişi kendini geliştirip dijital pazarlama alanında çok iyi bir konuma gelerek çok iyi kazançlar elde edebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar