3 Adımda Evde KPSS Çalışmak

Evde Ders Çalışmak
Evde KPSS Çalışmak

Evde KPSS çalışmak herkesin aklında olan ama belli pratiklerin yapılmamış olmasından dolayı hayata geçirilmeyen bir durumdur. Pek çok insan KPSS çalışmak için dershanelere yüklü miktarlarda paralar ödeyip sonuç alamamaktadırlar.

Evde KPSS çalışma sürecinde dershanelere yüklü miktarlar ödememek ve iyi bir sonuç alabilmek için sizlere belli adımları sıralayacağız. Bu adımlara uyulduğu takdirde başarılı olmanız muhtemeldir.

1-KPSS Çalışma Rutini Oluşturmak

KPSS' ye çalışmaya başladıktan sonra en önemli konularında başında belli bir rutin oluşturmak gelmektedir. Bu rutinler kişinin yaşayışına ve iş temposuna göre değişebilir. Örneğin bekar ve çalışmayan biri için farklı bir çalışma rutini belirlenirken evli ve çocuk sahibi kişiler için farklı çalışma rutinleri oluşturulabilir.

Çalışma rutini oluşturduktan sonra bu rutine sadık kalmak çok önemli. Dershanelere para vermemek ve iyi bir sonuç almak sizin geleceğinizi de aynı orantıda etkileyecektir. Bu sebepten ötürü evde KPSS çalışmak için kendinizi bu belirlenmiş olan rutinlere sadık hale getirmelisiniz. İzleye bileceğiniz bazı rutin adımlar şöyle,

  1. Sabah erken uyanın. Sabah erken kalkmak sizi günün diğer tüm saatlerinde dinç kılar ve evde ders anlama kapasitenizi de arttırır. Bu sebepten ötürü erken kalkmak evde KPSS çalışma sürecinde oldukça önemlidir.

  2. Olumsuz etkilerden uzak durmak. Size herhangi bir olumsuzluk aşılayacak insanlardan uzak durmalısınız. Bu süreç evde geliştiği için herhangi bir olumsuz veya sizi kötü etkileyecek insanlar bu süreci baltalayabilir.

  3. Kendinize inanın. Bu süreçte kendinizin hocası yine sizsiniz. Bu sebepten ötürü kendinize inanmalı ve kendinizi motive etmelisiniz. Evde KPSS çalışmak için;

2-KPSS Çalışırken Kaynak Temini

KPSS çalışma sürecinde pek çok farklı kaynak temin etmeniz gerekecek. Bu kaynaklar yazılı ve görsel olarak ayrılabilirler. Bazı platformlardan videolu kaynaklar elde ederken bazı platformlardan ise sözel ve yazılı kaynaklar elde etmelisiniz.

Gelişen teknolojiyle beraber artık günümüzde bir dershaneye gitmek yerine dershaneyi evinizde oluşturabilirsiniz. Bu süreçte YouTube ve Udemy gibi platformlardan paralı veya ücretsiz şekilde sistemli oluşturulmuş ve sıralanmış eğitimleri alarak kendinizi sınava hazırlayabilirsiniz.

Evde KPSS çalışmak için kaynakları temin ederken dikkat etmeniz gereken nokta oluşturulan kaynaklara kullanıcıların verdiği tepkiler ve yorumlardır. Kullanıcı yorumları daha önce bu kaynaklardan yararlanmış insanların görüşleri olduğu için sizin de o insanlardan hizmet alıp almamanıza karar vermenizi sağlamaktadır.

KPSS çalışırken kaynak temin etmek diğer konulara göre biraz daha fazla önem arz ediyor. Çünkü bu süreçte istikrarlı çalışmış olsanız bile doğru kaynaklar ve materyaller elde etmediyseniz eğer sonucun olumsuz olması muhtemeldir. Bu sebepten ötürü kaynak temin ederken izlenmesi gereken bazı adımlar var. Bunlar,

👉Kullanıcı yorumlarına odaklı kaynak temin etmek. Kullanıcı deneyimi günümüzde ilk sıralarda yer almaktadır. Kişilere ve kullanıcılara hizmet veren kurum ve kuruluşlarda buna dikkat etmelidirler. Dikkatsiz davranan ve özen göstermeyenlerden kesinlikle KPSS eğitimi almamalısınız.

👉Yazılı kaynak temini. Evde KPSS çalışma sürecinde ders kitapları almanız gerekiyor. İzlediğiniz videolarda video ders notları bulunanları seçmeye özen gösterirseniz çok daha faydalı olacaktır. Videolarla beraber aynı doğrultu da işleyen notları da takip edebilirsiniz.

3-KPSS Çalışma Sürecinde Olumsuz İnsanlardan Uzak Durmak

Evde KPSS çalışma sürecinin son ve belki de en önemli maddesidir. Bu süreç ülkemizde oldukça zor ve 3 milyona yakın insanın girdiği bir sınav. Bu sebepten ötürü insanlar bu sürece hazırlanırken dikkatli olmazlarsa sonuçları da genellikle olumsuz oluyor.

İnsanlar kendi yaşadıkları hayatlarındaki olumsuzlukları herkesin yaşayacağını düşünerek hareket ettiklerinden ötürü sizlerin de aynı şeyleri yaşayacağını düşünmektedirler. Uygulamış olduğunuz sistemli çalışma planınız bir anda boşa gidebilir ve kendinizi bu sürecin dışında bulabilirsiniz. Olumsuz insanlardan kendinizi koruyabilmeniz adına izlemeniz gereken bazı adımlar şöyledir,

👉Evde KPSS çalışmaya başladıktan sonra telefon rehberinizi gözden geçirin. Hayatınızda ve rehberinizde o güne kadar ne kadar olumsuz insan varsa bu süre zarfında onlarla görüşmeyin. Çünkü bu insanlar size ister istemez yapamazsınız ve başarısız olacaksın gibi kelimeler kullanacaklardır. Hatta ‘bak komşunun çocuğu da girdi kazanamadı’ gibi cümlelerle sizi bu süreçten alıkoyacaktır.

👉Hedeflerinize pür dikkat odaklanın. Bu süreçte olumsuz insanların sizi hedeflerinizden ve hayallerinizden koparmaması adına hedefine pür dikkat odaklanmanız faydanıza olacaktır. Pek çok insan size gelir “Dershane gitmeden bu sınavı kazanamazsın” diyeceklerdir. Siz bu insanlara aldırış etmeden hedefine doğru ilerlerseniz başarıyı yakalayacaksınız.

Evde KPSS çalışma sürecinde ailenizle sürekli olarak bu konuları konuşmayın. Çünkü ister istemez ailenizde bu süreçleri yaşamamış insanlar olabilir. Anneniz, babanız ve kardeşleriniz bu süreçlere hâkim olmadıkları için sizlere alternatifler sunacaklardır. Bunlara kulak tıkamalısınız. Sizin hedefiniz ve hayalleriniz farklı noktalarda ilerliyor. Başarılı olabilmek adına kendi yolunuzu belirlemelisiniz.

Bu süreçlerin dışında kalan noktada ise hayat sizin hayatınız ve her ne olursa olsun sizlere kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin. Şimdi kalkın ve bu süreç için harekete geçin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar