Makale Yazarak Para Kazanmak

 

para kazanmak, makale yazmak

Makale yazarak para kazanmak konulu bu makalemde öncelikle iyi bir şekilde makale yazmanın ne olduğunu değinmek isterim. Çünkü iyi bir makale yazmak ve hem yazdığınız makalelerden para kazanmak için hem de bu yaptığınız işten zevk almak açısından bu oldukça önemlidir.

Eğer cümleleri mantıklı, akla uygun bir sırayla dizmekten bahsediyorsak bunu pekâlâ çoğu insan yapabilir. Ancak, iyi yazmaktan kastımız, yaratım sürecinde eserde, kurgu veya değil fark etmez, belli bir yapısal bütünlük sağlaması ise, işte bu o kadar kolay değildir.

İlk olarak iyi bir şekilde yazmak için önce, iyi bir okur olmak gerek. İyi bir okur olmak içinde sağlam bir okuma alışkanlığı edinmemiz gerekir ve son olarak da bu alışkanlığı edinebilmek için meraklı bir zihne sahip olmak gerekiyor. Bunlar denildiği kadar kolay öğrenilmez. Ama öğrenildi mi de kolayca vazgeçilmez. Makale yazarak para kazanmak

Başta eline ilgini çeken bir kitap alırsın, sonra o seni oyalar da oyalar. Bir vakit gelir, okuyacak daha nitelikli eserler olduğunu görürsün. Öbür türlü tek bir türe bağlı kalarak okumanın anlam ve önemi zamanla kaybolabilir. Sonuncu aşamada ise artık okuma kalitesi yükseldiğinden, insanların okuyup anlamakta zorlandığı şeyleri daha rahat okur hale gelirsiniz. Bütün bunlar bir yerden sonra yeterli gelmez ve içinizde yazmaya dair ufak kıvılcımlar oluşmaya başlar.

Burada şunu anlatıyorum: Girdi olmadan çıktı olmaz. Belli bir birikim olmayınca yazma süreci vuku bulmaz. Eller bittabi kaleme gitmek ister ama önüne kâğıt koyunca bocalar. Neden? Çünkü kafa boştur. Kafandakileri boşaltmak istiyorsan önce doldurmak gerekir. Makale yazarak para kazanmak 

Bir başka koşul ise beklenildiği üzere sık sık yazmaktır. Yazma edimi, kendisini yazı sürecinde ne hale gelebileceğini belli eder. Şayet, okuma koşulu geçilmişse ve bir meleke olduysa, iyi bir yazma sürecinden bahsedilebilir.

Bunun özel bir formülü yoktur. Salt, derin bir yazma süreci gerektirir. Bu da bol pratik yaparak, her fırsatta yazarak gerçekleşir. Böylece yazar, içinde bir potansiyelin olup olmadığını öngörebilir. 

Makale Yazarak Para Kazanmak Nasıl Mümkün Hale Gelir?

Bir saniye? Makale yazarak para kazanmak evet, yazı yazmaktan hoşlanıyorsanız bu iş tam size göre… Bu makalede yazı yazarak nasıl para kazanabileceğinden bahsedeceğiz. Tüm ayrıntıları ve püf noktaları vererek nasıl yazılması gerektiği konusuna ufak bir dokunacağız.

Makale yazarak para kazanmak istiyorsanız öncelikle bu işi yapmadan önce bu çalışmayı yapıp yapamayacağınızı düşünün. Eğer kendinizi bu iş içerisinde yetenekli görüyorsanız durmayın, hemen başlayın! Ama eğer kendinizi eksik buluyorsanız yazamam diyorsanız hemen pes etmeyin! Makale yazmak hakkında biraz bilgi edinmeniz bile bu işe başlamanız için yeterli olacaktır. Hiçbir şekilde makale yazma konusuna tereddütlü bir şekilde yaklaşmayın. Bu para kazanma yönteminde hem kendinizi geliştiriyor, bir şeyler öğreniyor ve daha da ötesi para kazanmış oluyorsunuz. Makale yazarak para kazanırken belli başlı durumlara dikkat etmeniz halinde iyi paralar kazanmak mümkün olacaktır.

1) Seo Uyumlu Yazmak

2) Özgün İçerik Üretmek

3) Yazım Hatası Yapmamak

4) Doğru Paragraf Kullanımı

5) Madde Kullanımı

6) Doğru açıklama Yapmak

7) Yaratıcı İçerik Üretmek

8) Başlıkları Anlamlı Seçmek

9) Gereksiz Cümlelerden Kaçınmak

10) Olabildiğince Başlık Kullanmak

Yukarıda vermiş olduğumuz 10 maddeyi yazınızın içerisinde ne kadar iyi kullanırsanız bu iş içerisinde o kadar başarılı olur ve o kadar fazla para kazanırsınız. Yukarıdaki 10 madde makale yazmak için gerekli kurallardır. Bu işi yapıyorsak bu kuralları daima uygulamamız gerekecektir. Bu kuralları kaliteli bir şekilde uygulamak istiyorsanız kendinizi bu işe oldukça vermeniz gerekecektir. Bu iş içerisinde bir anda gelişmeniz mümkün değildir ve her şey zaman içerisinde yerine oturacaktır.

Makale yazarak para kazanmak için gerekli kararlılığı gösterdiğiniz takdirde bir iki sene içerisinde iyi noktalara geldiğinizi görmeniz mümkündür. Ancak bu süre de çok uzun bir süre değildir. Bir bakmışsınız geldiğiniz noktada yüzlerce makale satmış binlerce lira kazanmışsınız.

Makalelerinizi canınız istediğiniz zaman yazın. Eğer bu işi hobi olarak yapacaksanız her zaman için böyle yapmanızın daha doğru olacağını söylemek isteriz. Kendinizi bu konu üzerinde çok fazla zorlamaya gerek yoktur. Çünkü içinizde yazmak için bir tutku varsa belirli aralıklarla makale yazma ihtiyacını hissedeceksiniz ve kendinizi geliştirmeye her zaman için devam etmiş olacaksınız.

Makale yazarak para kazanmak amacıyla çıkmış olduğunuz bu yolda, her işin zorluğu olduğu gibi bu işte de bir zorlukla karşılaşınca pes etmemeniz halinde bu işin kolayca üstesinden geleceksiniz.

Bu işi yaparken kendinize çalışma saatleri belirleyebilirsiniz. Bu sayede daha disiplinli, ciddi bir çalışma sağlamış olursunuz. Her gün ne kadar çalışacağınızı müsait olma durumunuza göre belirleyebilir, rahat bir şekilde çalışabilirsiniz. Freelancer olmanın en güzel taraflarından biri de budur ki istediğiniz kadar çalışabilirsiniz. On iki saatte, iki saatte çalışabilirsiniz. Makale yazma işini ayarlarken her şey tamamen sizin elinizdedir.

Makale yazarak dolar kazanabilirsiniz. Makale yazarak para kazanmak için Türk sitelerde çalışmanın yanı sıra yabancı sitelerde çalışırsanız dolar kazanmanız mümkün hale gelecektir. Ancak dolar kazanmanız için belli bir miktarda İngilizceye sahip olmanız gereklidir. İngilizceniz iyi ise hemen yabancı siteleri kullanarak dolar kazanmaya başlayabilirsiniz

Freelancer işlerinde yabancı siteleri kullanmak bize daha fazla para kazandıracaktır. Fakat Türk sitelerde makale yazarak para kazanmak için bir güzelliği vardır ki kendi dilinizi iyi bildiğiniz için bu yazı yazma işlerini daha rahat yaparsınız. Eğer yeterli İngilizce seviyeniz olduğunu düşünüyorsanız hiç durmayın hemen çalışmaya başlayın!

Bir kişi 15 yaşını aştıktan sonra makale yazarak rahatlıkla para kazanabilir. Makale yazarak para kazanma konusunda 18 yaşını geçmeniz gerekli değildir. Aksine bu işe ne kadar erken başlarsanız ileri ki yaşlarınızda o kadar gelişmiş olursunuz. Bir makaleyi hazırlarken sadece bilgilerimizi kullanarak hazırlayabilir, ya da bir araştırma yapmamız sonucu edinmiş olduğumuz bilgilere göre yazımızı oluşturabiliriz.

Burası Önemli, Özetle

Makale yazarak para kazanmak mümkün. Hem de dilediğiniz yerden, dilediğiniz zaman, dileğiniz miktarda… Bunun yanında yazı yazmayı seviyorsanız bu sizin için harika olacaktır. Eğer yazı yazma konusunda iyi değilseniz kendinizi geliştirebilir ve bu alanda para kazanmaya başlayabilirsiniz. İngilizce biliyorsanız bu işi yabancı sitelerde yapabilir, dolar kazanabilirsiniz. Hiçbir zaman için başarısız olacağınızı düşünmeyin. Hazırladığınız makalenin içerisinde vermiş olduğumuz şartların bulunduğundan emin olun ve iyi noktalara geleceğiniz konusunda hiç çekinmeden başarmak için çabalayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar